Dagtocht De Slag om de Grebbeberg

Wilt u nog meer in de ban van de Berg komen dan is de dagtocht een uitgelezen kans. Natuurlijk niet alle geheimen zullen ontsluierd worden en een open boek zal de Berg nooit worden. Maar u zult wel diep doordringen in de indrukwekkende oorlogsgeschiedenis van dit landschappelijk en cultuurhistorisch monument.

Tal van groepen, zoals historische verenigingen, personeelsverenigingen, oudheidkamers en vele mannen en vrouwen van de verschillende krijgsmachtonderdelen zijn u op deze tocht voorgegaan. De dag begint meestal rond een uur of tien met een binnenprogramma waarin met foto’s en verhalen een indringend beeld wordt geschetst van de mobilisatie en de oorlog op de Greb. Na de lunch dwalen we een aantal uren over de Berg en in die tijd bouwen we op locatie verder aan het verhaal van de Slag. Daarbij staan vooral de lotgevallen van individuele soldaten en veel minder tactische en strategische concepten, centraal. Rond 16.00 uur eindigen we onze tocht en sluiten over het algemeen af met een borrel om samen nog even na te praten over wat ons de dag gebracht heeft.

Heeft u belangstelling voor een dagprogramma met Stichting De Greb, dan kunnen we daar in onderling overleg en afhankelijk van uw budget een passende invulling aan geven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).